Vi er ret kræsne med materialerne hos lavenergihuse.net

Nedenfor har vi kort beskrevet nogle udvalgte produkter og hvilke producenter, vi benytter.

Facadebeklædning  


 

På den udvendige facade benytter vi som udgangspunkt FERMACELL powerpanel HD, som er en cementbunden facadeplade, der pudses med det tilhørende pudssystem. Eller StoVentec, der en optimal løsning til nybyggeri krav.

Læs mere på: www.xella.dk eller www.stodanmark.dk

Alternativt kan den udvendige facade udføres med enten træbeklædning eller en facadesten, som traditionelle ydervægge.

Læs mere på: www.superwood.dk.

Lavenergivinduer  


 

Som udgangspunkt er husene monteret med IDEAL COMBI FUTURA+ vinduer og døre, mulighed for valg af PROTEC 7 og VELFAC HELO.

Læs mere på: www.protecwindows.com, www.idealcombi.dk og www.velfac.dk

IDEAL COMBI FUTURA+ Karm og ramme er designet med udvendige side i pulverlakeret aluminium, kerne i komposit og den traditionelle indvendige side i fingerskarret kernetræ.

PRO TEC 7 vinduet er energieffektive og besparelserne kan være at være hele 60 procent bedre end ved traditionelle vinduer.

VELFAC HELO består af kompositmateriale udvendig, træ indvendig og et sortiment af lavenergiruder optimeret efter orientering.

Genvindingsanlæg  


 

Alle vore huse kan moteres med genvindingsanlæg. Som standard anvendes et anlæg fra firmaet GENVEX eller NILAN

Ventilationsanlæg fjerner støv, pollen og allergener fra den friske luft og udnytter varmen fra den luft der fjernes fra hjemmet. Det giver et bedre indeklima og en lavere varmeregning.
Luften inden døre bliver belastet af alle vores aktiviteter, mest selvfølgelig fra bad og køkken, men vi udleder hver især op til 1,5 liter vand gennem udåndingsluft og sved hver dag.
Fugten skal væk, da den ellers kan danne basis for skimmelsvamp og husstøvmider. Husstøvmider har ikke noget med støv at gøre, som navnet ellers antyder. Husstøvmider er meget små, under en halv millimeter store, så de er ikke synlige med det blotte øje. De kræver varme og en luftfugtighed på 55-75%.

Ventilations anlæg er et ekstra plus for indeklimaet, da luften, der kommer ind i huset, sendes gennem effektive filtre, som fjerner pollen, støv og andre allergener. Fugten i huset reduceres til under 45%, så skimmelsvamp og husstøvmider ikke kan trives.

Ovenlys vinduer  


 

I vores hustyper med ovenlysvinduer benyttes Velux vinduer, som er førende på markedet.

Læs mere på: www.velux.dk

Vippevinduerne er forsynet med en glat og vandtæt polyuretanoverflade uden samlinger, der effektivt beskytter kernen af træ mod fugt. Det rene, hvide design er desuden et godt valg til ethvert rum, hvor der ønskes et vedligeholdelsesfrit vindue med et flot udseende.

Læs mere på:

www.illuminoenergy.dk
www.vitral.dk

Jordvarme  


 

Ofte opvarmes husene via jordvarme. Alternativt benyttes luft til vand varmepumper - dette kunne for eksempel være på små grunde, hvor der ikke er plads til etablering af jordvarmeanlægget. Anlægget fungerer ved at solen lagrer enorme mængder energi i jorden i løbet af sommeren. Da energien lagres ved forholdsvis lave temperaturer - typisk 8-10 grader Celcius, forsvinder den ikke i løbet af vinteren. Denne energi kan via varmeslangerne i jorden og en varmepumpe monteret i huset trækkes ud og hermed omdannes til varmt vand og opvarmning af huset. På et normalt parcelhus udlægges 2-600 meter slange og det er normalt nødvendigt med 4-600 kvm have. Alternativet kan være vertikal jordvarmeslangeboring.

Pejse  


 

Læs mere på:

www.livingflames.dk
www.cmc-pejse.dk

Køkken og fast inventar  


 

Køkken og andet øvrigt fast inventar er ofte meget forskelligt fra person til person - derfor har vi ikke bundet os op på et bestemt fabrikat, men har i stedet afsat et fast beløb til dette. Hermed for I mulighed for at vælge netop det inventar, I ønsker.

Invita   


 

lavenergihuse.net har et samarbejde med Invita køkken.

www.invita.dk

JKE design  


 

lavenergihuse.net har et samarbejde med JKE design.

jke-design.dk

Multiform  


 

lavenergihuse.net har et samarbejde med Multiform.

www.multiform.dk

El system  


 

Husene leveres som udgangspunkt med et el-system efter gældende lovgivning. Der er som standard monteret indbygningsspots i køkken, bryggers og badeværelser.
Det er selvfølgeligt muligt, som tilvalg, at installere både IHC, Smarthouse, Creston, Zensehome eller lign. i alle husene.

Vi tilbydder data og lyd pakker, som inderholder server løsninger, indbygning af højtaler, styring via Sonos, Apple og andre systemer.

Armatur  


 

Som ved køkken og fast inventar er valg af armaturer meget individuelt og vi har derfor ikke bundet os op på nogle faste mærker. Der er blot afsat et fast beløb hertil og det er derfor muligt at få lige de armaturer, der ønskes.

Trægulve  


 

Husene leveres med trægulve i alle værelser og stuer. Ofte benyttes lamel-plank i eg eller ask, men individuelle ønsker er selvfølgelige mulige.

Læs mere på:

www.tarkett.dk
www.dinesen.dk
www.traekompagniet.com

Solceller  


 

Læs mere på:

www.icopal.dk
 

Tagbeklædning  


 

Husene er monteret med forskellig tagbeklædning, men som udgangspunkt benyttes der tre forskellige typer - tagpap, zinktag samt tagsten i enten cement eller tegl. Individuelle ønsker er naturligvis muligt.

Indvendige vægge og lofter  


 

Indvendige vægge udføres som glatte gipsvægge monteret med glasfilt. Væggene er som udgangspunkt malet hvide i RAL 9010.

Lofter udføres som glatte gipslofter.

Smile Energi  


 

Læs mere på:

www.smileenergy.dk

Sand Energi  


 

lavenergihuse.net har et samarbejde med Sand Energi er importør af teknik til passivhuse.
De har speciale i rådgivning og levering af teknik til passivhuse.

Passivhusteknik fra drexel und weiss. Drexel und Weiss - pionerer inden for energibesparende komponenter.

sandenergi.dk